En daar was het weer: de zin om weer iets lekkers op een ‘iets’ gezondere manier te bakken! Ik dacht meteen aan cupcakes, maar er moest een lekkere twist aan zitten… dus koos ik voor een cinnamon swirl, want wie houdt er nou niet van cinnamon buns met een te gekke swirl YUM. Daarnaast ging ik met Zusto aan de slag, dit is een suikervervanger die je 1 op 1 kunt vervangen en 75%- kcal bevat helemaal top dus! Daarnaast is het een easy recept en ben je zo klaar, ben je al benieuwd naar de CINNAMON SWIRL CUPCAKES?
Wat heb je nodig?
voor 9 cupcakes
- 200 gram amandelmeel
- 20 gram kokosmeel
- 100 gram zusto
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 90 gram ongezouten roomboter
- vanille essence
– Voor het cinnamon mengsel heb je kaneel en witte en bruine suiker nodig naar eigen hoeveelheid en wens.
– Voor het glazuur en de decoratie gebruik je wat poedersuiker met het cinnamon mengsel.
Hoe maak je de CINNAMON SWIRL CUPCAKES?
– Verwarm de oven voor op 200 graden. En weeg de droge ingrediënten af, doe deze samen in een kom en meng door elkaar. Laat ondertussen de boter vast smelten.
– Ik deed alles in de keukenmachine, maar indien je een goede mixer hebt is dit ook prima. Na het mengen van de droge ingrediënten voegde ik de overige ingrediënten toe en mengde ik dit tot een mooi geheel. Als laatste voegde ik nog een scheutje vanille essence toe.
– Maak intussen de cinnamon swirl door een flinke dosis kaneel met wat witte en bruine suiker te mengen.
– Zorg dat je de bakvorm goed invet en doe in alle 9 vormpjes 1 schepje beslag, doe er dan een klein schepje cinnamon swirl bovenop en weer een schepje beslag. Je kan er een echte swirl van maken door met een saté prikker het een beetje te draaien. Bovenop het laatste schepje beslag kan je ook nog een klein schepje swirl doen.
– Zet de oven nu op 185 graden en zet het geheel voor 20-25 minuten in de oven. Dan laat je de boel eventjes afkoelen en kun je deze naar wens een topping geven van glazuur.
Enjoy! Pas op de CINNAMON SWIRL CUPCAKES zijn verrassend lekker!