SOUPEL
  • Home
  • About
  • Voeding
  • Sport
  • Lifestyle
    • SOUPELE praat
    • Hotspots
    • SOUPELE beats
    • Fashion
    • Travel
    • Tips
  • Recepten
    • SOUPEN
    • Overige recepten
  • Diensten
    • Voeding & Training
    • Presentaties/workshops
    • (Outdoor) Workouts
    • Personal Training
  • Contact

SOUPEL

  • Home
  • About
  • Voeding
  • Sport
  • Lifestyle
    • SOUPELE praat
    • Hotspots
    • SOUPELE beats
    • Fashion
    • Travel
    • Tips
  • Recepten
    • SOUPEN
    • Overige recepten
  • Diensten
    • Voeding & Training
    • Presentaties/workshops
    • (Outdoor) Workouts
    • Personal Training
  • Contact
Overige receptenRecepten

CINNAMON SWIRL CUPCAKES (GLUTENVRIJ)

Geschreven door Bobbie januari 14, 2019
CINNAMON SWIRL CUPCAKES (GLUTENVRIJ)

En daar was het weer: de zin om weer iets lekkers op een ‘iets’ gezondere manier te bakken! Ik dacht meteen aan cupcakes, maar er moest een lekkere twist aan zitten… dus koos ik voor een cinnamon swirl, want wie houdt er nou niet van cinnamon buns met een te gekke swirl YUM. Daarnaast ging ik met Zusto aan de slag, dit is een suikervervanger die je 1 op 1 kunt vervangen en 75%- kcal bevat helemaal top dus! Daarnaast is het een easy recept en ben je zo klaar, ben je al benieuwd naar de CINNAMON SWIRL CUPCAKES?

Wat heb je nodig?

voor 9 cupcakes

  • 200 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosmeel
  • 100 gram zusto
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • vanille essence

– Voor het cinnamon mengsel heb je kaneel en witte en bruine suiker nodig naar eigen hoeveelheid en wens.
– Voor het glazuur en de decoratie gebruik je wat poedersuiker met het cinnamon mengsel.

Hoe maak je de CINNAMON SWIRL CUPCAKES?

– Verwarm de oven voor op 200 graden. En weeg de droge ingrediënten af, doe deze samen in een kom en meng door elkaar. Laat ondertussen de boter vast smelten.

– Ik deed alles in de keukenmachine, maar indien je een goede mixer hebt is dit ook prima. Na het mengen van de droge ingrediënten voegde ik de overige ingrediënten toe en mengde ik dit tot een mooi geheel. Als laatste voegde ik nog een scheutje vanille essence toe.

– Maak intussen de cinnamon swirl door een flinke dosis kaneel met wat witte en bruine suiker te mengen.

– Zorg dat je de bakvorm goed invet en doe in alle 9 vormpjes 1 schepje beslag, doe er dan een klein schepje cinnamon swirl bovenop en weer een schepje beslag. Je kan er een echte swirl van maken door met een saté prikker het een beetje te draaien. Bovenop het laatste schepje beslag kan je ook nog een klein schepje swirl doen.

– Zet de oven nu op 185 graden en zet het geheel voor 20-25 minuten in de oven. Dan laat je de boel eventjes afkoelen en kun je deze naar wens een topping geven van glazuur.

Enjoy! Pas op de CINNAMON SWIRL CUPCAKES zijn verrassend lekker!

 

0 reactie
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Bobbie

Hoi! Ik ben Bobbie Schipper, 24 jaar en wonend in Amsterdam. I love to sport and kick ass! SOUPEL is ontstaan uit mijn passie voor voeding, sport en het leven. En samen met jullie hoop ik de wereld een stukje gezonder te kunnen maken!

vorige post
Thaise kippensoup met Koriander
volgende post
JUICE JUNKIES

You may also like

Thaise kippensoup met Koriander

januari 7, 2019

No bake chocolate CAKE!

juli 3, 2018

KRUIDNOTEN FUDGE

november 12, 2018

OLIEBOLLENCAKE

december 31, 2018

SHAKSHUKA MET ZOETE AARDAPPEL

mei 29, 2018

APPELCAKE (GLUTENVRIJ)

januari 24, 2019

PUMPKIN BITES

oktober 25, 2018

AVOCADO BOUNTY

juni 4, 2018

KOKOS ‘KWARK’TAART (GLUTEN- EN LACTOSEVRIJ)

augustus 3, 2018

BODEMLOZE QUICHE 2.0

oktober 3, 2018

Reageer Annuleer reactie

Welkom op SOUPEL

Hi, welkom op SOUPEL! Ik ben Bobbie, iemand met een passie voor voeding, sport en het leven. Ik help jou graag met het bereiken van een SOUPELE lifestyle, hetgeen waar jij gelukkig van wordt. Wil je meer over mij weten? Klik dan hier!

 

connect soupel

Facebook Instagram Email Spotify

Volg SOUPEL op Facebook

Facebook

Categorieën

  • Fashion
  • Hotspots
  • Lifestyle
  • Overige recepten
  • Recepten
  • SOUPELE praat
  • SOUPEN
  • Tips
  • Travel
  • Voeding

Meest recente berichten

  • #4 GETTING PERSONAL – NO SPANG
  • The life of a young mother #1
  • SPINAZIETAART
  • APPELCAKE (GLUTENVRIJ)
  • JUICE JUNKIES

Tags

albert heijn amandel amsterdam appel avocado avondeten banaan bewust bloemkool breakfast brownie cake carrotcake cheesecake chia chiazaad chocochunk chocolade chocolate cocos courgette doelen fitness gili air glutenvrij Groenten havermout healthy herfst hotspot kokos ontbijt personal pizza pompoen pumpkin Recept sinterklaas soep soup speculaas taart vegan Wortel zoete aardappel

Welkom op SOUPEL

Welkom op SOUPEL, ik ben Bobbie, iemand met een passie voor voeding, sport en het leven. Met mijn achtergrond, kennis en passie wil ik jullie inspireren om een leven te leiden dat SOUPEL verloopt. Met leuke en lekkere (SOUP) recepten, SOUPELE moves, SOUPELE beats, SOUPELE praat en SOUPEL geschreven blogs over alles voor een SOUPELE lifestyle.

Niet gevonden wat je zocht?

SOUPELE beat

https://www.youtube.com/watch?v=TqZpQZb7IPQ

Instagram

  • HAPPY NEW DAY! Nieuwe dag nieuwe kansen  maak er
  • Voor mij zondagochtend 0700 uur voor jullie 1100 uur! Een
  • HAPPY VDAY! Ik wil je alleen zeggen  sta een
  • Een tijdje geleden had ik lekkere cravings  dus liep
  • Ik heb iets leuks voor jullie!  Want net voordat
  • BOJO!  Een echte favoriet van mij  het is
  • Samenvatting van mijn experience tot nu toe? Hectische eerste werkdagen
  • Hiephoi maandag vandaag!  Hebben jullie de afscheidsvideo gezien youtube
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Email

@2018 - Copyright Soupel


Terug omhoog