Skip to main content

CARROTCAKE MET WORTELPULP 🥕

Écht ik smul hier dus elke dag van, en vind het daarnaast ideaal dat ik met m’n juicer @froothie dan een gezond sapje maak (dit keer met bleekselderij, wortel, komkommer en courgette) en ik de wortel dan ook nog kan gebruiken voor in m’n baksel! 🙋🏼‍♀️

Ideaal dus.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram (gesmolten) kokosolie
  • 25 gram honing
  • 4 eieren
  • 1 banaan
  • 260 gram havermout
  • 80 gram amandelmeel
  • 60 gram steviala kristal sweet kaneel of een andere suikervervanger
  • snuf zout
  • zakje bakpoeder
  • lekker veel kaneel en koek- en speculaaskruiden
  • 400 gram wortelpulp of geraspte wortel
  • handje rozijnen
  • handje walnoten

What to do?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in, of bekleed met bakpapier
  • Meng de gesmolten kokosolie met de honing, losgeklopte eieren en de geprakte banaan. Meng de ‘droge’ ingrediënten in een andere kom.
  • wel de rozijnen en walnoten in een laagje water. Meng nu het eimengsel door de droge ingrediënten en kneed tot een geheel. Kneed ook de wortelpulp erdoorheen.
  • Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de oven. Eventueel iets langer, maar ik hou er van als die een beetje smeuïg is! 😉
  • Eet/serveer eventueel met een laagje cream cheese of boter en enjoy!

 

Leave a Reply