Skip to main content

Ik maakte laatst een poll in m’n story op Instagram en jullie wilde maar al te graag wat extra tips voor als je een avondje/dagje aan de alcohol gaat. Want hoe kun je het lichaam nou het beste ondersteunen? 🤷🏼‍♀️

Eigenlijk begint dit al voordat je aan het feest begint. Je start je dag met een liter water met Keltisch zeezout en een gezond en vullend ontbijt en neemt daarbij je multi dag suppletie in, 2-3 capsules S-Acetyl-L-Glutathion en 1 Magnesium Complex.

Als het feest eenmaal gaande is, probeer jezelf er dan zo nu en dan aan te herinneren dat je ook een groot glas water drinkt. 💦 Eenmaal thuisgekomen wil je het liefst in bed duiken, maar vergeet ook nu niet goed veel water te drinken en je suppletie in te nemen: 1 multi nacht, 3-5 capsules S-Acetyl-L-Glutathion en 1 Magnesium Complex. 🙋🏼‍♀️

De volgende dag spring je goed uitgerust je bed uit en is het weer tijd voor een groot glas water met Keltisch zeezout en een bommetje vitamientjes. Ga voor een lekkere fruit smoothie met een schepje SuperGreens of een bak havermout: zorg voor eiwitten, vetten en kh en neem opnieuw je multi dag en een Magnesium Complex!

Zo, je kunt er weer tegen aan. Blijf vooral veel water drinken en geef je lichaam wat het nodig heeft! 🥦

Waarom de multi?

  • Alcohol verhindert de opname van de B-vitamines, dat is zonde want deze zorgen oa voor een goede energiehuishouding. In de multi zit een actief B-complex, dit zorgt voor een goede basis als je gaat drinken
  • Ook je vitamine C gehalte raakt uitgeput na het nuttigen van alcohol. In de multi zit maar liefst 300 mg vitamine C, zo bouw je een voorraadje op en kun je aanvullen!
  • Een mooie toevoeging in de multi nacht is mariadistel, dit staat bekend als hét leverkruid en is dan ook betrokken bij de optimale functie van de lever (wat we wel kunnen gebruiken na een dag/nacht alcohol.

Magnesium?

  • Magnesium het wonder mineraal dat bij maar liefst 300 processen in het lichaam is betrokken. Heet is goed voor de gemoedstoestand, het zenuwstelsel, het geheugen en het concentratievermogen. Daarnaast ondersteunt het de vermindering van vermoeidheid en futloosheid en helpt het een goede elektrolytenbalans handhaven. Net als bij vitamine B en C kan alcohol ons van het nodige magnesium beroven. Zorg dus dat je voor en na het drinken van alcohol genoeg binnenkrijgt.

S-acetyl-L-Glutathion?

  • Na een avondje of dag drinken is glutathion in de vorm S-Acetyl-L-Glutation misschien wel het belangrijkste nutrient. Deze antioxidant zorgt ervoor dat jij na een avondje te diep in het glaasje kijken weer fris wakker wordt.

SOUPEL10 voor 10% korting bij vitakruid, always! ✨

– SuperGreens: goed als boost! Helpt het lichaam ontzuren een boordevol nutriënten (wél 25!).

– Water met Keltisch zeezout: goed om de mineralen aan te vullen, met name na een dag alcohol en vet eten.

Leave a Reply