HOME MADE SHRIMP BURGER
Het is eigenlijk super easy en je hebt ze vrij snel op tafel, ohh men wat is dit lekker! Ik ben een groot garnalen fan dus toen ik laatst een filmpje voorbij zag komen dat ik: DIT MOET IK UITPROBEREN.
Wat heb je nodig?
- 2x rauwe en gepelde wok garnalen knoflook (diepvries)
- 2 bosuitjes
- 1/2 paprika
- chilipeper
- paneermeel (naturel)
- 1 ei
- olijfolie om in te bakken
What to do?
- Zorg dat de garnalen ontdooit zijn, snijd deze dan in hele kleine stukjes.
- Laat de garnalen goed uitlekken en snijd ondertussen de bosuitjes en halve paprika fijn. Voeg deze daarna toe aan de garnalen en mix.
- Voeg wat chilipeper toe naar smaak en paneermeel op gevoel, zodat het wat steviger wordt. Roer nu ook het ei erdoorheen.
- Zorg dat het geheel een beetje blijft plakken en semi stevig is zodat je er burgers van kan maken.
- Verdeel het nu over zes bolletjes en maak er burgers van. Ik gebruikte een rond vormpje, maar dit is geen pré.
- Bak ze aan beiden kanten gaar in wat olijfolie.
- Ontpit de avocado’s en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado’s fijn.
- Meng wat sriracha met yofresh mayo naar smaak. En vergeet je burgers niet!
- Snijd de bolletjes door midden, doe er een laagje saus op, wat smashed avocado en de burger. En enjoy! Geniet ervan!