Skip to main content

We zijn allemaal wel eens door zo’n periode gegaan. De h-e-l-e dag denk je aan eten en heb je de behoefte om te eten. Ik zeg niet dat dit DE redenen zijn. Maar dit zijn (grote) punten die hier aan bijdragen. Misschien is het tijd om je voedingspatroon eens onder de loep te nemen?

 

✅ Je limiteert jezelf; je ontzegt jezelf meerdere voedingsmiddelen, waardoor de drang hiernaar toe alleen maar groter wordt. Alles mag, alles kan, het is in overvloed.

✅ Je maaltijden bevatten weinig volume; eet wat je lekker vind en creëer volume door meer groenten toe te voegen. Daarnaast bevatten die ook nog eens nuttige vezels dus win-win!

✅ Je eet niet ‘gecombineerd’; het is belangrijk om de drie voedingsstoffen, eiwitten, kh en vet te combineren in je maaltijd. Dit zorgt voor een minder hoge stijging in de bloedsuiker spiegel en een langer verzadigd gevoel.

✅ Je lichaam heeft (meer) brandstof nodig; we zijn in deze tijd meer gewend om volgens bepaalde regels te leven dan te luisteren naar ons lichaam. Ons lichaam weet heel goed wat het nodig heeft, we moeten alleen (opnieuw) leren te luisteren!

✅ Je hebt een eenzijdig voedingspatroon; eat the rainbow! Nogmaals je lichaam weet wat het nodig heeft en dat zijn naast de macronutrienten ook vele micronutrienten. Eet dus gevarieerd!

Zijn er punten waar jij aan kan werken?

Leave a Reply